• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Rola antyoksydantów w diecie

Wypracowano systemy żywienia się, jakie są sporym orężem, hamującym powstawaniu miażdżycy. Pośród nich jednym z kluczowych jest dieta regulująca poziom lipidów, definiowana również inaczej dietą niskocholesterolową. W odczuciu wielu ludzi, cholesterol jest jednym z najogromniejszych wrogów organizmu ludzkiego. Tu błonnik witalny to korzystne zagadnienie w takich sprawach. Prawda jest jednak taka, że cholesterol odgrywa przede wszystkim znaczącą rolę choćby w kształtowaniu błon komórkowych, przewodzeniu impulsów nerwowych czy wytwarzaniu witaminy D. Zalet cholesterolu wolno by zamienić zdecydowanie więcej, jednak najważniejsze jest to, aby utrzymywał się on w ciele, na ściśle wyznaczonym poziomie. Wszystkie problemy związane z oddziaływaniem cholesterolu wynikają z jego nadmiaru. Jako profesjonalista wykreuje właściwą dietę regulującą poziom lipoprotein, którymi są cząstki cholesterolu scalone z właściwymi białkami transportowymi. W diecie antycholesterolowej powinny odszukać się pomiędzy innymi chude mięso bogate w karnitynę oraz rośliny strączkowe oraz warzywa korzeniowe obejmujące w składzie błonnik.

1. Zobacz więcej

2. Zobacz teraz

3. Wejdź

4. Dowiedz się teraz

5. Przejdź dalej

Categories: Zdrowie

Comments are closed.