Jak prawidłowo czytać etykiety żywnościowe.
Dużo jest potraw, które przez kompozycje użyte do ich sporządzenia lub też wygląd czy też też zapach, pomimo swoich kolosalnych walorów smakowych, nie wzbudzają w pierwszej kolejności zachwytu, a raczej obrzydzenie. Wielu z nas tak reaguje na przykład na owoce morza, zwłaszcza na ośmiornice, kałamarnice lub małże, mimo tego, że wielu smakoszy uważa je za de facto smaczne oraz warte uwagi, jak ANCHOR a także uwielbiane ANCHOR. Innymi potrawami, do których wielu z nas nie umie się przekonać się podroby, innymi słowy towary mięsne wywodzące się z wewnętrznych narządów zwierząt – na ogół jada się wątróbkę, płucka czy też cynaderki, czyli nerki. W kuchniach wyspiarskich, głównie w Irlandzkiej, podroby stanowią stanowczą większość jadłospisu oraz najważniejszą część wielu potraw, pośród których odnajdują się podroby zwierzęcia opiekane w jego żołądku. Brzmi to wprawdzie niezbyt zachęcająco, jednak dania tego typu mają oddaną rzeszę amatorów, którzy gotowi są zjeść podroby przygotowywane w najbardziej nawet ekstremalny sposób, nie bacząc na niepochlebne opinie innych. Dla innych rekomendujemy ANCHOR – sprawdź sam!
1. Kontakt
3. Wskazówki